menu
Telefoon

Batterij oplossingen

Dataplace UPS batterijen Mobile

Batterijen en accu's zijn er in alle soorten en maten en daarbij horende spanningen en Ah capaciteiten. Het aantal batterijen in serie binnen een string bepaald de DC spanning, de batterijcapaciteit (Watt per cell of Ah) bepaald de autonomie van de opstelling. 

Best complex dus en daarbij komt nog de vorm, grootte, omgevingsconditie van de opstelling kijken om tot een juiste batterijconfiguratie te komen. B&A is specialist in het bepalen van uw optimale batterijopstelling. B&A werkt merk onafhankelijk, maar koopt haar batterijen direct bij A-merk fabrikanten als Exide, Hawker, GNB, Optima, Hoppecke, Intercel CPW, SuperB in.

Wij leveren zowel startbatterijen (hoge stroom in korte tijd) als zogenaamde float batterijen (lagere stroom, langere tijd), altijd gesloten onderhoudsarme accu's.

Laat u bij levering of vervanging ook eens adviseren over batterij monitoringsystemen, batterijbeveiliging of spanningsequalizers maar met name ook over het periodieke batterijonderhoud, ontlaadtesten, capaciteitstesten. B&A is een full service en projectbedrijf, one-stop shop voor al uw noodstroom of batterij oplossingen.

 

De types batterijen in het kort:

  • AGM-VRLA: De UPS batterij, lood
  • AGM-CCA : De startbatterij, lood
  • Lithium/Li-ion: De thuisbatterij of batterij voor energieopslag projecten
  • Capacitoren: Supercaps met zeer snelle ontlading en lading (hoge stroom) voor korte duur

De opstelling: De opstelling kan soms intern in de UPS of in het DC voedingspaneel zijn, maar grotere capaciteiten worden in separate (bijbehorende) afsluitbare kasten geplaatst of in open racks indien hiervoor een technische ruimte beschikbaar is. Wij configureren de racks zelf, afhankelijk van het type batterij en komen daarmee altijd tot de beste oplossing qua opstelling in m2 vloeroppervlak t.o.v. de onderhoudbaarheid van de batterij.

 

Batterijvervangingen: De levensduur van een batterij is veelbesproken. Per merk en type verschilt de ontwerplevensduur enorm; van 2 jaar tot 12 jaar en met nieuwe technieken zelfs tot een jaar of 15 á 20. De tests op batterijen zijn gestandaardiseerd in de Eurobat norm (zie downloads op onze site), uit de tests volgt een ontwerplevensduur. Die geldt echter alleen bij klinische en optimale condities en wordt door de fabrikant zelf bepaald. De waarde van dit getal is daarmee ietwat ondoorzichtig. Daarom werkt B&A uitsluitend met de juiste fabrikanten voor het meest gegronde advies.

 

B&A vervangt gedeeltelijke of complete batterijoplossingen voor u. Dit doen wij zelf, inclusief uit- en weer inschakelen van de UPS, inclusief aanvoer en milieuvriendelijke afvoer van uw batterijen.

Batterijopstellingen met hoge DC spanningen en capaciteit zijn gevaarlijk. Het werk moet daarom vakkundig en conform procedures worden uitgevoerd. Hoewel het niet altijd zo lijkt, is dit echt specialistenwerk!

 

Modulaire UPSen te huur met interne redundantie 2 MobileDataplace UPS batterijruimte Mobilechloride ups accus MobileBatterijopstellingen te huur voor tijdelijke UPS systemen of overname van defecte batterijvoeding Mobilebatterijoplossing MobileUPS batterijen voor vervanging Mobile